Najviac informácií o Borskom Svätom Jure!|piatok, 5 júla, 2024
Práve ste tu: Home » Hlásenie rozhlasu » Hlásenie obecného rozhlasu (04.07.)

Hlásenie obecného rozhlasu (04.07.) 

(1) Stratil sa mobilný telefón v ochrannom obale. Prosíme nálezcu, aby volal na tel. č. 0903 183 575. 


(2) Našiel sa psík – sučka jazvečíka. Majiteľ si ju môže vyzdvihnúť u p. Dobiaša č. d. 197. 


(3) Oznamujeme, že Potraviny Tara pri kostole budú dňa 5.7.2024 otvorené pre vás od 5:00 – 12:00 hod. V sobotu 6.7.2024 dostanete ku každému nákupu nad 15 Eur (mimo tabakových výrobkov) Giana olej 1 l zadarmo. Tešíme sa na vás.     


(4) Očná optika Doktor Optik vás pozýva do svojej očnej optiky vo Veľkých Levároch. Iba od 8. do 14. júla si pre Vás pripravili špeciálnu akciu. Získate všetky okuliarové rámy v zľave 30%! Očnú optiku Doktor Optik nájdete vo Veľkých Levároch, na Štefánikovej 514. 


(5) Vyhlasujeme oznam občianskeho združenia Zelené Zdravé Záhorie o petícii s názvom “ Stop výstavbe v prírode CHKO Záhorie “ . Podpisom petície máte možnosť odmietnuť realizáciu cudzieho podnikateľského zámeru výstavby logistického centra v katastri našej obce. Informujeme Vás, že máte možnosť vyjadriť sa za seba k našej spoločnej budúcnosti a hlavne k ochrane nášho životného priestoru. 
Text petície: 

My, dolu podpísaní občania, vyjadrujeme svoj nesúhlas so zámerom výstavby priemyselnej oblasti s logisticky – výrobnou funkciou o rozlohe 731 477 m2 v oblasti prírodnej rezervácie CHKO Záhorie, vedenej obcou Borský Svätý Jur ako jej prírodné bohatstvo živočíchov a rastlín s nevyčísliteľnou spoločenskou hodnotou s blízkou Národnej prírodnej rezervácii Červený rybník.
Touto petíciou žiadame kompetentných, aby pochopili vážnosť situácie hroziaceho kolapsu životného priestoru ľudí žijúcich v dotknutej oblasti, ich životného prostredia ohrozeného mnohonásobným zvýšením dopravnej premávky v dôsledku nevyhovujúcej starej úzkej cestnej infraštruktúry plnej detí a cyklistov. Sme za zachovanie a ponechanie tejto oblasti v pripravovanom Územnom pláne obce ZaD1 Borský Svätý Jur časť Tomky – Húsky, ako tradičnú rekreačnú historickú oddychovú oblasť s vodnými plochami a nesúhlasíme s jej premenou na navrhovanú priemyselnú výrobnú zónu. Dôrazne protestujeme proti hazardovaniu a možnému znehodnoteniu našej čistej a nedotknutej prírody a možný prílev lacnej zahraničnej pracovnej sily, čo by mohlo negatívne prispieť k ohrozeniu bezpečnostnej situácie v tejto oblasti ako aj v okolitých obciach. Cieľom vyhlásenia lokality Tomky – Húsky za chránenú časť CHKO Záhorie bola potreba zachovať prírodné a krajinné hodnoty so zabezpečením trvalej ekologickej stability krajiny pre budúce generácie. 

Petíciu môžete podpísať na čísle domu 504, jej elektronická verzia je dostupná TU.
Za Vašu podporu ďakuje predseda občianskeho združenia Zelené Zdravé Záhorie Milan Čermák. 


(6) Obec Borský Svätý Jur a AK Borský Svätý Jur s podporou Trnavského samosprávneho kraja pozývajú deti aj dospelých na 13.ročník Behu jurským chotárom , ktorý sa bude konať v sobotu 13.7.2024 na futbalovom ihrisku. Prezentácia bežcov je od 15:30 hod. Začiatok pretekov je o 16:30 hod. Vyhlásenie víťazov a odovzdanie cien bude ihneď po každej detskej kategórii. Vyhlásenie víťazov hlavných pretekov bude približne o 19:30 hod. Pre víťazov sú pripravené ceny, pre deti účastnícke medaily a sladkosti. O občerstvenie je postarané. O zábavu sa postará DJ Maco. Tešíme sa na vás.