Najviac informácií o Borskom Svätom Jure!|streda, 3 júla, 2024
Práve ste tu: Home » Hlásenie rozhlasu » Hlásenie obecného rozhlasu (07.06.)

Hlásenie obecného rozhlasu (07.06.) 

(1) Oznamujeme občanom, že v pondelok 10.6.2024 sa uskutoční vývoz plastov.


(2) MUDr. Petergáčová oznamuje, že v sobotu dňa 8.6.2024 sa nebude v zubnej ambulancii ordinovať. Bolestivé prípady ošetrí LSPP na Drieňovej 38 a na Krížnej 44 v Bratislave.


(3) Futbalový klub Borský Svätý Jur pozýva všetkých priaznivcov futbalu na majstrovské futbalové zápasy našich mužstiev, ktoré sa uskutočnia nasledovne:

V sobotu dňa 08. 06. 2024 o 10:00h odohrá naša prípravka U11 majstrovský futbalový zápas na domácom futbalovom ihrisku s mužstvom TJ Slovan Dubovce.  

V sobotu dňa 08. 06. 2024 o 12:00h odohrajú naši mladší žiaci U13 majstrovský futbalový zápas na futbalovom ihrisku s mužstvom ŠFK Štefanov.  O futbalový zážitok bude postarané.


(4) Vyhlasujeme oznam občianskeho združenia Zelené Zdravé Záhorie o petícii s názvom “ Stop výstavbe v prírode CHKO Záhorie “ . Podpisom petície máte možnosť odmietnuť realizáciu cudzieho podnikateľského zámeru výstavby logistického centra v katastri našej obce. Informujeme Vás, že máte možnosť vyjadriť sa za seba k našej spoločnej budúcnosti a hlavne k ochrane nášho životného priestoru. 

Text petície: 

My, dolu podpísaní občania, vyjadrujeme svoj nesúhlas so zámerom výstavby priemyselnej oblasti s logisticky – výrobnou funkciou o rozlohe 731 477 m2 v oblasti prírodnej rezervácie CHKO Záhorie, vedenej obcou Borský Svätý Jur ako jej prírodné bohatstvo živočíchov a rastlín s nevyčísliteľnou spoločenskou hodnotou s blízkou Národnej prírodnej rezervácii Červený rybník.

Touto petíciou žiadame kompetentných, aby pochopili vážnosť situácie hroziaceho kolapsu životného priestoru ľudí žijúcich v dotknutej oblasti, ich životného prostredia ohrozeného mnohonásobným zvýšením dopravnej premávky v dôsledku nevyhovujúcej starej úzkej cestnej infraštruktúry plnej detí a cyklistov. Sme za zachovanie a ponechanie tejto oblasti v pripravovanom Územnom pláne obce ZaD1 Borský Svätý Jur časť Tomky – Húsky, ako tradičnú rekreačnú historickú oddychovú oblasť s vodnými plochami a nesúhlasíme s jej premenou na navrhovanú priemyselnú výrobnú zónu. Dôrazne protestujeme proti hazardovaniu a možnému znehodnoteniu našej čistej a nedotknutej prírody a možný prílev lacnej zahraničnej pracovnej sily, čo by mohlo negatívne prispieť k ohrozeniu bezpečnostnej situácie v tejto oblasti ako aj v okolitých obciach. Cieľom vyhlásenia lokality Tomky – Húsky za chránenú časť CHKO Záhorie bola potreba zachovať prírodné a krajinné hodnoty so zabezpečením trvalej ekologickej stability krajiny pre budúce generácie.

Petíciu môžete podpísať na čísle domu 504, jej elektronická verzia je dostupná TU

Za Vašu podporu ďakuje predseda občianskeho združenia Zelené Zdravé Záhorie Milan Čermák.


(5) Rybársky zväz miestna organizácia Kúty oznamuje svojim členom, že v sobotu 8.6.2024 o 8:00 hod. vyhlasuje brigádu u Janíčkov . Brigáda je zameraná na kosenie.