Najviac informácií o Borskom Svätom Jure!|streda, 3 júla, 2024
Práve ste tu: Home » Hlásenie rozhlasu » Hlásenie obecného rozhlasu (07.05.)

Hlásenie obecného rozhlasu (07.05.) 

(1) Zápis do materskej školy –  Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Borský Svätý Jur oznamuje, že prijímanie detí na predprimárne vzdelávanie (materská škola) bude prebiehať od 6.5.2024 do 24.5.2024. 

Na predprimárne vzdelávanie v materskej škole prednostne prijímajú :

  • deti, pre ktoré je plnenie predprimárneho vzdelávania povinné,
  • deti s právom na prijatie, t.j. deti, ktoré dovŕšia 4 roky do 31.augusta príslušného kalendárneho roka,
  • deti, ktoré dovŕšia 3 roky do 31.augusta príslušného kalendárneho roka.

 

Dieťa sa MŠ prijíma na základe písomnej žiadosti zákonného zástupcu spolu s potvrdením všeobecného lekára pre deti a dorast o jeho  zdravotnom stave. Jeho súčasťou je aj údaj o povinnom očkovaní. K žiadosti treba priložiť vyplnený dotazník.

Tlačivo Zápis do materskej školy si môžete vyzdvihnúť: osobne v materskej škole v čase prevádzky alebo stiahnuť na webstránke školy v časti Dokumenty na stiahnutie. O prijatí alebo neprijatí dieťaťa do materskej školy rozhodne riaditeľka materskej školy do 30.06.2024. 


(2) Domov MUDr. Dallosa, n. o. Moravský Svätý Ján 5 , prijme do pracovného pomeru opatrovateľku do nepretržitej prevádzky. Bližšie informácie poskytneme v zariadení na adrese Moravský Svätý Ján 5, 908 71 od 8:00 do 15.00 hod. 


(3) Predajca zeleniny p. Vanko z Tešedíkova príde zajtra do našej obce predávať od 7:00 – 8:30 h. : paradajky, papriky a inú zeleninu. Ďalej bude predávať planty: paradajky – rôzne druhy, papriky – rôzne druhy, uhorky – nakladačky, zeler, cuketu, hokaido tekvicu, melóny žlté aj červené, kaleráb. Predávať sa budú aj kvety, muškáty rôznych farieb, trvalky, bylinky. Predávať sa bude na mieste oproti poštovému úradu. 


(4) DFS Juránek vás pozýva na jubilejné, tradičné 10. krojované slávnosti, ktoré sa budú konať v sobotu 11.5.2024.  Príďte zažiť deň plný folklóru s bohatým programom, doplneným sprievodnými akciami. Začiatok o 12 hodine krojovaným sprievodom obcou, ktorý sa začne pri KD, povedie okolo DSS a následne na námestie a po hlavnej ceste naspäť ku KD. O 12:45 bude oficiálne zahájenie slávností spolu s významnými hosťami. To všetko na novom pódiu za prítomnosti hostí, ktorí pódium uvedú do života. Môžete sa tešiť na bohatý folklórny program súborov zo Slovenska, Čiech a špeciálneho hosťa zo Švajčiarska, ktorého privíta Švajčiarsky veľvyslanec. Pripravené sú aj sprievodné akcie ako konský taxík, folklór módna prehliadka, či kreatívne dielne- fúkanie skla a folklór foto búdka. Nebudú chýbať ani stánky Cechu starodávnych remesiel a samozrejme chutné občerstvenie. Po oficiálnom programe, cca o 19:00 súťaž v jedení jurských nôh a voľné posedenie pri cimbálkach. Príďte sa zabaviť na 10. krojové slávnosti. Tešíme sa na Vás. 


(5) Obecný úrad Borský Svätý Jur pozýva mamičky a babičky na oslavu Dňa matiek dňa 12.mája 2024 o 15:00 hod. do kinosály kultúrneho domu. Program si pripravili deti ZŠ s MŠ Borský Svätý Jur.  


(6) OZ Hliník BSJ Vás pozýva na Rybárske preteky, ktoré sa uskutočnia v sobotu 11.5.2024 v čase od 7:00 – 12:00 hod., miesto konania Hliník, Borský Svätý Jur. Štartovné : deti do 15 rokov zdarma, dospelí : 8,- € lov na jednu udicu. Vyhodnotenie : o 13:00 hod. Hodnotí sa najdlhší kapor.  Občerstvenie : guláš, pečená ryba, langoše, pivo , kofola, káva. Bližšie informácie : 0918 498154. 


(7) Obec Sekule ožije trhom, zábavou, skvelým jedlom a pitím, pretože do centra obce zavíta vychýrený, už 23. ročník Sekulského jarmoku remeselníkov, ktorý sa bude konať v sobotu 11.05.2024 s nasledovným programom:

9:00 hod.         Začiatok predaja

10:00 hod.       Otvorenie jarmoku

10:15 hod.       Vystúpenie žiakov ZUŠ Sekule

11:30 hod.       Folklórna skupina Lanšper, prvé kolo losovania tomboly

13:00 hod.       Bukasový masív

15:00 hod.       Robo Šimko – MASSRIOT

16:30 hod.      SOKOLY,  Losovanie hlavných cien tomboly

V Kultúrnom dome si žiaci Základnej umeleckej školy pripravili výstavu výtvarných prác, ktorú si môžete pozrieť od 09.00 hodiny. Pre návštevníkov jarmoku je okrem  zábavy, nákupov  a  občerstvenia  pripravená  aj bohatá tombola. Príďte stráviť sobotný deň na jarmok v Sekuliach  a vychutnať si jarmočnú atmosféru!  

Tešíme sa na vašu návštevu!